Lingerie Magazine

Soorten en merken zwangerschapsondergoed

Written By: Redactie - mrt• 12•13

Er zijn vele soorten ondergoed die je kunt dragen tijdens een zwangerschap. Zo heb je bijvoorbeeld het praktische ondergoed of de luxe zwangerschapslingerie. Qua beha’s heb je keuze uit twee soorten. Je hebt een voedingsbeha of een meegroeibeha. Ook kun je kiezen uit een zwangerschapsslip of een zwangerschapsstring. Maar wat zijn de verschillen en welke merken zijn er?

Soorten beha’s
De meegroeibeha is superhandig. Hij rekt namelijk op met de borsten zodat hij de gehele zwangerschap gedragen kan worden. Deze kun je het beste kopen als je ongeveer 3 maanden zwanger bent. Het is een stevige beha die fijn zit met voldoende steun.

De voedingsbeha gebruik je pas na de zwangerschap en is handig bij het geven van melk bij de baby. Je kan gemakkelijk de cup opzij doen waardoor het kindje erbij kan. De beha blijft passen zolang je borstvoeding geeft omdat op dat moment de maat van je beha niet zal veranderen. Ook voor deze beha hoef je dus maar een te kopen.

Soorten ondergoed
De zwangerschapsslip of de zwangerschapsstring geven wat meer steun bij de buik ten opzichte van normaal ondergoed. Sommige slips bedekken een deel van de buik wat fijn kan zijn, en andere slips geven juist ondersteuning onder de buik. Dit verschilt per persoon en moet gewoon geprobeerd worden.

Merken en winkels
De meest bekende merken voor zwangerschapsondergoed zijn bijvoorbeeld: Anita, Carriwell, Amoralia of Cache Coeur. Je kunt dit soort ondergoed het best in de winkel (niet via internet) kopen om het goed te passen. Als je het niet past trek je het tenslotte ook niet aan.

Gelukkig verkopen veel winkels tegenwoordig ondergoed voor tijdens de zwangerschap. Zelfs de H&M, Miss Etam of Hema verkopen dit, dus naar dure of onbekende winkels hoef je hiervoor niet te gaan!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.