Lingerie Magazine

Hoe behoudt u de kwaliteit van uw lingerie?

Written By: Redactie - sep• 10•12

Wanneer u mooie lingerie in de kast hebt liggen en graag aandoet, wilt u natuurlijk ook dat het er goed uit blijft zien. Van vale, verwassen lingerie die na teveel wassen niet meer lekker zit wordt natuurlijk niemand blij. Daarom geven we u wat tips om ervoor te zorgen dat uw mooie lingerie ook zo lang mogelijk mooi blijft.

Wasmachine of met de hand wassen?

Tegenwoordig is veel mooie luxe lingerie gemaakt van allerlei verschillende duurzame materialen. Dit zorgt ervoor dat uw lingerie comfortabel zit en er mooi uitziet. Veel van deze vooral elastische stoffen kunnen echter niet tegen veelvuldig wassen in de wasmachine en/of hoge temperaturen. Was daarom uw lingerie zo vaak mogelijk met de hand en niet met hogere temperaturen dan 30 graden, zelfs als het anders aangegeven wordt. Hierdoor blijft de elasticiteit van uw lingerie zo lang mogelijk goed.

Veel of weinig wassen?

Sommige mensen denken dat je lingerie niet teveel moet wassen om ze er zo goed mogelijk uit te laten zien, of om de elasticiteit te waarborgen. Niets is echter minder waar! Door minder wassen blijft er juist vaak vuil op de elastische delen van de lingerie zitten, waardoor de veerkracht minder wordt, en er dus ook minder goede ondersteuning geboden wordt.

Wat zijn dan de beste manieren om lingerie te wassen?

De beste manier om lingerie te wassen in met de handwas. Zorg er echter voor dat het water niet meer dan 30 graden is. Gebruik dus echt lauw water en geen warm water. Laat uw lingerie ook niet weken in een bak met wasmiddel, gezien deze vaak agressief zijn en de tere stoffen van uw lingerie kunnen aantasten. Gebruik als wasmiddel altijd een fijnwasmiddel of een wolwasmiddel. Let hierbij wel op dat u voor pastel- of crèmekleurige lingerie géén wasmiddel voor de witte was, hier zitten bleekmiddelen in om de was witter te maken. Mocht u toch de lingerie in de wasmachine willen wassen, gebruik dan op z’n minst een waszakje om de lingerie, maar ook de wasmachine te beschermen. Beugels van een bh kunnen de trommel nog best beschadigen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.